Pajdeg
2 äggulor
350 gram mjöl
170 gram socker
175 gram smör
1,5 tsk bakpulver
4 msk mjölk
nypa salt
2 tsk vanilj
riven skal av en citron
Vispa ägg, vanilj, smör och citronskal riktigt till en fint smet, sedan tillsätt socker och mjölk. Till sist mjöl , B.P och salt . Observera att man inte ska knåda degen utan med mjuka rörelse med fingertopparna.
lägg degen i en plastpåse och låt den vila i 1-2 timmar. Sätt ugnen 175C, Smöra en avtagbar form, kavla ut den och lägg den i formen, grädda den i mitten i ungefär 30 min tills den har fått en gyllene färg, låt den kallna ordentligt.
Vaniljkräm
3 dl mjölk
1,5 dl socker
3 äggulor
50 gram smör
2 msk mjöl
2 tsk vanilj
värm upp mjölken i en kastrull, Vispa äggulor, socker och vanilj riktigt pösigt, tillsätt mjöl och blanda.
Tillsätt halva varma mjölken till smeten och blanda väl och försiktigt, sedan vänd ner smeten till resten av mjölken i kastrullen och blanda. Det bränns väldigt lätt och snabbt så ha riktigt koll. När det börjar bli tjock , ta av kastrullen och tillsätt smöret, blanda tills det har smält. Låt det kallna ordentligt.
Bre ut det i pajformen och dekorera den med vilken frukt som helst.
Lycka till
kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar