Powered By Blogger

torsdag 29 januari 2015

Fruktpaj

Denna paj har det varit en barndomsfavorit. En riktigt god och smarrigt paj som ni kan variera beroende på vad man har för frukt så nu tänkte jag dela recepten med  er underbara.





 
 
Pajdeg
 
2 äggulor
350 gram mjöl
170 gram socker
175 gram smör
1,5 tsk bakpulver
4 msk mjölk
nypa salt
2 tsk vanilj
riven skal av en citron
 
 
Vispa ägg, vanilj, smör och citronskal riktigt till en fint smet, sedan tillsätt socker och mjölk. Till sist mjöl , B.P och salt . Observera att man inte ska knåda degen utan med mjuka rörelse med fingertopparna.
lägg degen i en plastpåse och låt den vila i 1-2 timmar. Sätt ugnen 175C, Smöra en avtagbar form, kavla ut den och lägg den i formen, grädda den i mitten i ungefär 30 min tills den har fått en gyllene färg, låt den kallna ordentligt.
 
 
 
Vaniljkräm
 
3 dl mjölk
1,5 dl socker
3 äggulor
50 gram smör
2 msk mjöl
2 tsk vanilj
 
värm upp mjölken i en kastrull, Vispa äggulor, socker och vanilj riktigt pösigt, tillsätt mjöl och blanda.
Tillsätt halva varma mjölken till smeten och blanda väl och försiktigt, sedan vänd ner smeten till resten av mjölken i kastrullen och blanda. Det bränns väldigt lätt och snabbt så ha riktigt koll. När det börjar bli tjock , ta av kastrullen och tillsätt smöret, blanda tills det har smält. Låt det kallna ordentligt.
 
Bre ut det i pajformen och dekorera den med vilken frukt som helst.
 
Lycka till
 
kram
 
 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar