Powered By Blogger

torsdag 10 april 2014

Det regnar ute.....

 Ju ni vet, när det regnar ute och man har tråkigt så slutar det alltid med att man sysselsätter sig på något sätt även man har en 6-månaders busig liten kille så denna gång blev det bakning av vaniljbullar eller vaniljdrömmar som jag själv kallar dem, de är så enkla att baka så här får ni receptet , värt att prova, det lovar jag.


Ingredienser  till en sats:
Jäst 50gr
Vetemjöl(Gärna vetemjöl special) 10-11 dl
Socker 1-1,5 dl ( bestäm själv om du vill ha det hela mängd socker )
Vanilj 2-3 tsk
Malen kardemumma 2-3 tsk
Mjölk 1,5dl
Smör 100gr


Fyllning:
200gr mjuk smör
Vanilj, kardemumma/ eller om du vill så du kan ta kanel
Rörsocker



Smula ner jästen i en bunke, smält smöret och häll i mjölken till 37 'c , häll i blandningen på jästen och blanda , häll i socker, vanilj och kardemumman , sist men inte minst mjölet som du häller i taget och knådar tills du få en fin deg, låt den jäsa mellan 50-60 min under bakduk .
Sätt ugnen på 200 grader , sedan börjar det roliga,
Kavla ut den, bre ganska mycket smör (gott ska det vara 😜) strö socker, kardemumma , vanilj eller kanel, rulla och skär i avlånga remsor, rulla den runt fingrarna och lägga den på smörpapper på en plåt och låt dem godingarna jäsa i 45-50 minuter till under bakduk.
Vispa ett ägg med lite mjölk och pensla på dem och strö pärlsocker om du vill.
Lägg dem i ugnen i ungefär 10 min .
Om du vill ha vallmofrö då man ska ta det när man tar ut bullarna men innan det, alltså när man tar ut bullarna så pensla lite sirap blandad med vatten och strö över det eller så kan man strö bara socker.
Sen är det bara njuta.😊😊

Lycka till
Kram/Shirin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar