Powered By Blogger

onsdag 14 maj 2014

Äppelpaj......







Det bästa med den pajdeg som jag använder till alla mina pajer är att man kan frysa in och använda
sen och så blev det sist när jag bakade blåbärspaj. Nu var de sugna på äppelpaj här hemma. Så var det bara köra på.


Skär äpplen i små bitar om du ska ha dem som i bilden annat skivar ni dem om ni ska ha pajen i en form. Blanda in med socker och kanel, smörj formerna med smör, kavla ut degen, använd en rund stickare som är större än själva formen, platta till degen och skär kanterna . Fyll dem med äppelblandningen och lägg ett litet klick smör på. Sedan gör du remsor av degen och låter fantasin flöda. Vispa ett ägg med lite vispgrädde och pensla på pajarna.

Lägg alla formerna i en ugnsform i 175 C i 15-20 min.













Låt pajarna kallna, ta ut dem och servera dem med kall vispad vaniljsås eller vaniljglass och njut.



Lycka till 

Kram/Shirin



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar