Powered By Blogger

torsdag 1 maj 2014

Franska macarons








En de absolut godaste och mest eleganta små kakor är macarons, man är väldigt skeptiskt från början men så fort du sätter tänderna på de godingarna så man är helt såld, tänkte dela receptet med er :


Ingredienser till kakorna :

120 gr mandelmjöl
220 gr florsocker
100 gr äggvitor
1/2 dl strösocker
Några droppar hushållsfärg


Ingredienser till smörkräm som är mellan kakorna
4/5 dl florsocker
2 tsk kokt vatten
115 gr smör(rumstemp)
Hushållsfärg

Så går det till:
Vispa äggvitorna med socker fluffigt , som maräng , kör mandelmjöl och florsocker i matberedare och sikta ner i äggvitorna , sätt färgen och blanda försiktigt.
Spritsa blandningen ( inte så stora, ta det som en 5 krona)på bakplåtspapper eller speciella mattor som finns att köpa ute , banka plåten lite försiktigt tills blandningen blir slät , låt det stå mellan 55-60 minuter , sätt ugnen på 150' C , baka dem i 15 -20 minuter. Tar ut dem och låt det kallna.



Smörkräm
Vispa socker och smör i ungefär 15 min tills det bli krämig, tillsätt kokt vatten och färg .





Sen är det bara spritsa en klick mellan kakorna och lägga ihop de , två och två.
 



De ska förvaras torrt och kallt, man kan även frysa in dem också. 

Lycka till
Kram/Shirin




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar